vrijdag 14 september 2007

Geschiedenis

De geschiedenis van zaalvoetbalvereniging FC OA Klink begint op 4 juni 1980. Dan wordt, naar de naam van het plaatselijke cafe, de zaalvoetbalvereniging Aurora opgericht.
In de loop van het seizoen 1981-1982 werd de verenigingsnaam gewijzigd in FC OA Klink. Deze naamswijziging hield verband met de nieuwe sponsor autoschadebedrijf Klink. Een jong bedrijf dat was gestart als zelfstandig autoschadebedrijf.
In 2007 viert de vereniging haar 25 jarig jubileum onder de naam FC OA Klink. Een unicum dat de vereniging en sponsor een samenwerking van 25 jaar samen meemaken en die onze vereniging tot een ‘ klassieker’ maken in het rayon Den Helder.

Vanaf aanvang bestond de vereniging uit twee heren- en een damesteam. Vanaf eind jaren tachtig heeft FC OA Klink 3 herenteams en dat is 20 jaar later nog steeds zo.

Naast de herenteams neemt het damesteam vele jaren een belangrijke plaats in binnen de vereniging. Vele jaren speelden de dames in hoofdklasse.
Vanaf 1988 tot 1995 waren er zelfs twee damesteams actief.
In 2006 kwam aan het damesvoetbal helaas plotseling een einde toen het complete damesteam de overstap maakte naar een andere vereniging.

Geen opmerkingen: